Nieuws & evenementen

Ben'r bijeenkomst uitnodiging 22 september.

Beste Ben’r partners,


De sociale verbindingen in onze samenleving versterken, daarvoor is het initiatief Ben’r gestart. Toch is er iets wat anders is dan voorheen. Jan Rotmans noemt dit: leven in een ‘Verandering van Tijdperk’.

Naar mijn mening is het cruciaal dat we ons bewust zijn van wat ons denken en handelen bepaalt. Waarom doen we de dingen die we doen? Wat motiveert ons?
Zijn dit ingevingen gebaseerd op angst en beperking? Of ingevingen gebaseerd op compassie voor onze medemensen en het behoud van de aarde?

Angst beperkt, verlamt en vergroot wantrouwen. Compassie genereert creativiteit, inspireert, geeft energie en genereert samenwerken op basis van vertrouwen. Aan ons dus de keuze hoe we willen kijken, denken en doen.

Ben’r biedt een platform om onze initiatieven en ideeën (kleine- en grotere projecten) met burgers en organisaties in de gemeente te verbinden en te versterken. We verbinden ons hart met de kennis, de vaardigheden, de ideeën en initiatieven van elkaar, dwars door de gevestigde orde heen.

Die inspiratie ervaarden we al tijdens onze eerste twee bijeenkomsten. We pakken de draad nu weer op. Waar ben je goed in? Bij wie kun je aansluiten? Welk idee heb jij? Wie of wat heb je nodig om het te realiseren? De insteek is heel breed, zie hiervoor in de bijlage onder deze pagina.

De eerstvolgende bijeenkomst is:

Datum: dinsdag 22 september
Tijd:   16.00 – 18.30 uur
Locatie:  beleef bibliotheek Smallingerland
Mmv:   leerlingen van ForSa Friese Poort

Opgave voor deelname kan via: citylabdrachten@gmail.com. Indien je soep en een broodje wenst, dan kun je dit vermelden in de e-mail.

En, vertel anderen over deze bijeenkomsten. Neem ze mee! Stuur dezer mail door. Hoe meer diversiteit, hoe meer creativiteit! Dit platform is vooral bedoeld voor organisaties, instellingen en bedrijven. Hun kracht mobiliseren is de intentie.

Natuurlijk zijn er ook weer Ben’r sparmomenten. Een telefoontje en dan spreken we even af. (06 300 26 987 Aleida Bakker, veranderkundige en procesbegeleider)

<< Ga terug naar de vorige pagina