Nieuws & evenementen

Kerstpakketten

We hebben ons eerste voorbeeld pakket van de wereldwinkel binnen. Binnenkort gaan we langs een aantal bedrijven om het fairtrade pakket te laten zien!

 

Opening nieuwe locatie CityLab Drachten!

Op 16 november is de nieuwe locatie van CItyLab Drachten geopend. Wat een opkomst, en uit alle hoeken van ons werkterrein! Dank voor uw aanwezigheid, we hopen in de toekomst snel contact met u te hebben!

 

Ben'r bijeenkomst uitnodiging 22 september.

Beste Ben’r partners,


De sociale verbindingen in onze samenleving versterken, daarvoor is het initiatief Ben’r gestart. Toch is er iets wat anders is dan voorheen. Jan Rotmans noemt dit: leven in een ‘Verandering van Tijdperk’.

Naar mijn mening is het cruciaal dat we ons bewust zijn van wat ons denken en handelen bepaalt. Waarom doen we de dingen die we doen? Wat motiveert ons?
Zijn dit ingevingen gebaseerd op angst en beperking? Of ingevingen gebaseerd op compassie voor onze medemensen en het behoud van de aarde?

Angst beperkt, verlamt en vergroot wantrouwen. Compassie genereert creativiteit, inspireert, geeft energie en genereert samenwerken op basis van vertrouwen. Aan ons dus de keuze hoe we willen kijken, denken en doen.

Ben’r biedt een platform om onze initiatieven en ideeën (kleine- en grotere projecten) met burgers en organisaties in de gemeente te verbinden en te versterken. We verbinden ons hart met de kennis, de vaardigheden, de ideeën en initiatieven van elkaar, dwars door de gevestigde orde heen.

Die inspiratie ervaarden we al tijdens onze eerste twee bijeenkomsten. We pakken de draad nu weer op. Waar ben je goed in? Bij wie kun je aansluiten? Welk idee heb jij? Wie of wat heb je nodig om het te realiseren? De insteek is heel breed, zie hiervoor in de bijlage onder deze pagina.

De eerstvolgende bijeenkomst is:

Datum: dinsdag 22 september
Tijd:   16.00 – 18.30 uur
Locatie:  beleef bibliotheek Smallingerland
Mmv:   leerlingen van ForSa Friese Poort

Opgave voor deelname kan via: citylabdrachten@gmail.com. Indien je soep en een broodje wenst, dan kun je dit vermelden in de e-mail.

En, vertel anderen over deze bijeenkomsten. Neem ze mee! Stuur dezer mail door. Hoe meer diversiteit, hoe meer creativiteit! Dit platform is vooral bedoeld voor organisaties, instellingen en bedrijven. Hun kracht mobiliseren is de intentie.

Natuurlijk zijn er ook weer Ben’r sparmomenten. Een telefoontje en dan spreken we even af. (06 300 26 987 Aleida Bakker, veranderkundige en procesbegeleider)

Open BedrijvenDag Drachten 2015

Op 7 maart a.s. zijn leerlingen, studenten en ouders/verzorgers tussen 10.00 uur en 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven. Op deze manier wil de organisatie van de Open BedrijvenDag jongeren, met het oog op hun oriëntatie beroepskeuze, kennis laten maken met de verscheidenheid aan bedrijven en beroepen. Volg ons op Facebook:  http://www.facebook.com/bedrijvendag.

Op deze plattegrond is precies te zien welk bedrijf zich waar bevindt. U kunt deze plattegrond ook gebruiken voor het uitstippelen van een route voor deze dag.


Vanaf nu is de officiële Open BedrijvenDag Drachten app te downloaden in de Playstore! In deze eerste versie van de app worden alle bedrijven weergegeven die meedoen aan de Open BedrijvenDag Drachten 2015 inclusief bedrijfsprofiel. Mocht u benieuwd zijn naar de bedrijven die morgen hun deuren openstellen download dan snel de app. Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor Android.

de definitieve lijst met deelnemende bedrijven, met bijbehorende website en bezoekadres!
- Bakkerij Verloop/De Graancirkel - www.graancirkeldrachten.nl (Raadhuisplein 3)
- Bosch Rexroth - www.boschrexroth.com (De Hemmen 19)
- De laatste eer Drachten - www.delaatsteeer-drachten.nl (Overstesingel 1)
- Garage bedrijf Rinsma Drachten - www.rinsma.nl (Bohrlaan 6)
- Installatiebedrijf Breman Drachten bv - www.breman.nl (De Giek 16)
- Leenstra Machine- en Staalbouw B.V. - www.leenstra.nl (Tussendiepen 52)
- LichtSinnich - www.lichtsinnich.nl (Harddraversdijk 13)
- Post Cleaning - www.postcleaning.nl (De Giek 15)
- Progatech - www.progatech.nl (Nipkowlaan 11)
- Siton Autogroep - www.siton.nl (De Knobben 25)
- Technaut Automation Solutions BV - www.technaut.com (De Gaffel 9)
- Tegelbedrijf van der Meulen - www.vandermeulen-tegels-sanitair.nl (De Giek 14)
- Vakgarage Terpstra - www.vakgarageterpstra.nl (De Giek 3)
- Van der Valk Hotel Drachten - www.hoteldrachten.nl (Lavendelheide 4)
- Vandaag Telecom - www.vandaagtelecom.nl (Nipkowlaan 11)
- Verkeers Educatie Centrum - www.vecdrachten.nl (De Knobben 100)
- Witteveen Grond-, Weg- en Waterbouw - www.witteveendrachten.nl (De Fok 14)
- Wurth Nederland Shop Drachten - www.wurth.nl (Het Anker 1-01)
- Kia Dijkstra - www.kia-drachten.nl (De Hemmen 6-B)
- Citroen Dijkstra - www.dijkstraautogroep.nl (De Roef 13A)
- Brandweerkazerne Drachten - www.brandweer.nl (Loswal 1)
- Veilig Verkeer Nederland - www.friesland.vvn.nl (De Knobben 100)

Deze bedrijven zijn allemaal te bezoeken op de Open BedrijvenDag op zaterdag 7 maart en verheugen zich natuurlijk erg op uw komst.